Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Dušené paprikové zelí hlávkové

Kuchyně: Diabetici, Vegetarián
Klíčové slovo: Dušené, Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Paprika, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Zelí hlávkové

  • 480 g očištěného hlávkového zelí

Bešamel

  • 1 g celého kmínu
  • 40 ml oleje
  • 100 g očištěné cibule
  • 2 g Mahá koření
  • 1 špetka mletého pepře
  • 2 g cukru
  • 6 g mleté sladké papriky
  • 30 g Hrašky na zahušťování
  • 320 ml vývaru nebo vody
  • 6 ml octa
  • 4 g soli

Instrukce

Zelí

  • Očištěné zelí rozkrojíme, zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky.
  • Nudličky zelí krátce povaříme v osolené vodě a scedíme.

Bešamel

  • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
  • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
  • Přidáme Mahá koření, mletý pepř, cukr, sladkou papriku a orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme vývarem, přidáme sůl, ocet a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Nakonec přidáme ocet a ještě krátce povaříme.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Dohotovení

  • Zelí vmícháme do bešamelu. Krátce povaříme.

Poznámky

Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!