Čokoládová svačinka s banánem
Klíčové slovo: Banán, Čokoláda, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Pomazánka, Sladké
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
Hraškové máslo
- 90 g Hraška Vanilka
- 90 g Sójové mléko sušené
- 90 g Cukr
- 130 g Olej slunečnicový nebo kokosový
- 550 ml Voda se sušeným mlékem nebo mléko
- 50 g Kakao
- Banány dle chuti Můžeme použít i jiné ovoce
- Sušenky, domácí buchta
- Oříšky na ozdobu
V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec přidáme kakao.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Dohotovení
Do připravených nádob vrstvíme podle chuti krém, ovoce a sušenky.
Nakonec ozdobíme oříšky či něčím co mají vaši nejmenší rádi.
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody - lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko