Většinou se dresingy připravují z majonézy či jogurtůu, náš dresing je připraven z vyšlehaného hraškového základu je chutný , zdravý a finančně velmi výhodný. Nasekaný kopr dodá dresingu charakteristickou chuť.
Zalijeme odměřeným množstvím horké vody a osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Vmícháme plnotučnou hořčici, nastrouhaný nakládaný okurek, lák z okurek a kopr.
Vyšleháme na hladký krém.
Případně dochutíme.
Poznámky
Pokrmy je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Jídlo zahuštěné Hraškou je lahodné a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!