Ovocná svačinka se skořicovým krémem
Klíčové slovo: Hraška Vanilka, Krém, Ovoce, Skořice, Svačina, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 200 g sušeného sójového mléka
- 7 g skořice
- 700 ml vody
Dohotovení
- ovoce či kompot dle chuti
Příprava krému
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Vmícháme skořici.
Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója