Šuang-si z Cerie se žampiony a kapií
Šuang -si znamená štěstí. A toto jídlo nám pocit štěstí při jeho konzumaci přinese. Když máme Cerii předem připravenou, je jeho příprava rychlá a jednoduchá. Jídlo příjemně voní, pěkně vypadá, dobře chutná a navíc je zdravé. Splňuje nároky náročného strávníka.
Kuchyně: Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Cerie, Hraška, Hraška na zahušťování, Kapie, Mahá koření, Slané, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
Žampiony - restování
- 100 g žampiónů
- 20 ml oleje
- 2 g soli
Zelenina - restování
- 1 g celého kmínu
- 1 g celé bílé hořčice
- 10 ml oleje
- 120 g cibule
- 95 g pórku
- 90 g kapie
- 160 g hlávkového zelí
- 20 g česneku
- 1 g Mahá koření
- 2 g krystalového cukru
- 1 špetka chilli
- 1 špetka mletého pepře
- 240 ml vývaru nebo vody
- 20 ml sójové omáčky
- 4 ml citronové šťávy
- 16 g čerstvého zázvoru
Ceria
Uvařenou Cerii nakrájíme na slabé nudličky.
Nudličky obalíme v bramborovém škrobu.
Na pánvi rozehřejeme olej a Cerii za stálého míchání opečeme na oleji. Dáváme pozor, aby se kousky nespálily.
Kousky Cerie vyndáme a necháme okapat na cedníku.
Příprava zeleniny
Cibuli, zelí, kapii a pórek nakrájíme na nudličky.
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme nakrájený pórek, kapii, zelí, česnek, Mahá koření, cukr, mletý pepř, chilli a orestujeme.
Podlijeme vývarem nebo vodou, přídáme sójovou omáčku, citronovou šťávou, nastrouhaný čerstvý zázvor, sůl a krátce povaříme.
Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice.