Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Šuang-si z Cerie se žampiony a kapií

Šuang -si znamená štěstí. A toto jídlo nám pocit štěstí při jeho konzumaci přinese. Když máme Cerii předem připravenou, je jeho příprava rychlá a jednoduchá. Jídlo příjemně voní, pěkně vypadá, dobře chutná a navíc je zdravé. Splňuje nároky náročného strávníka.
Kuchyně: Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Cerie, Hraška, Hraška na zahušťování, Kapie, Mahá koření, Slané, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Ceria

Žampiony - restování

  • 100 g žampiónů
  • 20 ml oleje
  • 2 g soli

Zelenina - restování

  • 1 g celého kmínu
  • 1 g celé bílé hořčice
  • 10 ml oleje
  • 120 g cibule
  • 95 g pórku
  • 90 g kapie
  • 160 g hlávkového zelí
  • 20 g česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 2 g krystalového cukru
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 240 ml vývaru nebo vody
  • 20 ml sójové omáčky
  • 4 ml citronové šťávy
  • 16 g čerstvého zázvoru

Instrukce

Ceria

  • Uvařenou Cerii nakrájíme na slabé nudličky.
  • Nudličky obalíme v bramborovém škrobu.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a Cerii za stálého míchání opečeme na oleji. Dáváme pozor, aby se kousky nespálily.
  • Kousky Cerie vyndáme a necháme okapat na cedníku.

Příprava žampiónů

  • Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  • Kousky orestujeme na oleji a nakonec osolíme.

Příprava zeleniny

  • Cibuli, zelí, kapii a pórek nakrájíme na nudličky.
  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme nakrájený pórek, kapii, zelí, česnek, Mahá koření, cukr, mletý pepř, chilli a orestujeme.
  • Podlijeme vývarem nebo vodou, přídáme sójovou omáčku, citronovou šťávou, nastrouhaný čerstvý zázvor, sůl a krátce povaříme.

Dohotovení

  • Nakonec k zelenině přidáme restované žampiony, osmaženou Cerii a vše promícháme.

Způsob podávání

  • Podáváme s rýží.

Poznámky

Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!