Obalovaná kopřiva
Smažení sice není vhodné pro každodenní konzumaci, ale příležitostně je to chutná změna. Obzvlášť, když použijeme těstíčko z Hrašky, které je výživnější než klasický trojobal. Kopřivu stačí v těstíčku pouze namočit a už můžete smažit.
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Hraška, Hraška na obalování, Kopřiva, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- hrst kopřiv
- olej na smažení
Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
Na smažení používáme mladé rostlinky kopřiv. Kopřivu opláchneme a necháme okapat na utěrce.
Kopřivu nejprve obalíme v suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby jednotlivé kousky kopřiv byly ponořené.
Obalujeme-li kopřivu nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Kopřivu můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup, ale pokrytí řízečku není tak celistvé.
Smažíme dozlatova. Během smažení kousky průběžně otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Aby byla kopřiva dobře usmažená, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky.
Alergeny: Žádné