Obalovaný kedluben
Šťavnaté řízečky z kedluben obalované v těstíčku z Hrašky jsou rychle připraveny a jsou zdravější variantou klasickému trojobalu.
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Hraška, Hraška na obalování, Kedluben, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 500 g kedluben
- olej na smažení
Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
Kedlubnu oloupeme a nekrájíme na plátky silné asi 1 cm.
Plátky kedluben povaříme ve slané vodě do poloměkka.
Uvařené plátky necháme okapat.
Rozehřejeme olej na smažení. Kápnutím vyzkoušíme teplotu oleje. Je-li olej připravený na smažení, kapka těstíčka rychle vyplave na hladinu.
Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku z Hrašky, těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly jednotlivé kousky kedluben ponořené.
Smažíme dozlatova. Během smažení kousky otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Zásady správného smažení naleznete na. smažení.
Aby byl kedluben dobře usmažený, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky.
Alergeny: Žádné