Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vanilkovo-čokoládový pohár
Nadýchaný krém z vanilky a kakaa nás plně uspokojí. Pochutnáme si a cítíme se lehce. Tento výživný dezert můžeme servírovat i jako jídlo, protože je připravený z Hrašky.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Hraška Vanilka, Kakao, Krém, Svačina, Vanilka, Zdravé vaření, Svačina do skleničky
Servings:
1
kg
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Krém
100
ml
slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
100
g
Hrašky Vanilka
100
g
cukru
800
ml
mléka
(může být i rostlinné)
1
špetka
soli
2
lžíce
kakaa
Přidáváme dle chuti.
Dohotovení
kompot
ovoce na zdobení dle sezóny
Instrukce
Krém
Mléko a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme Hrašku, cukr a sůl a vše přivedeme k varu.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
Dohotovení
Na dno skleniček dáme kompot.
Polovinu ještě teplého krému naléváme do misek či skleniček na kompot.
Zbylou část krému smícháme s kakaem, důkladně vyšleháme a dáme vychladnout.
Zdobení
Před podáváním dezert ozdobíme ovocem.
Video
https://vimeo.com/574140810
Poznámky
Doporučuje se do každého jídla dát špetku soli, aby se tak podpořila výsledná sladká chuť.
Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Krémem můžete naplnit i skleničky a vytvořit si takto sladkou svačinu.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!