Jít zpět E-mailový odkaz

Jáhlové koláčky s kokosem

Klíčové slovo: Bezlepku, Jáhly, Koláč, Sladké, Vegan
Kalorií:

Ingredience

  • 160 g jáhly
  • 150 g sušeného sójového mléka můžeme použít jakékoli mléko
  • 150 g cukru
  • 80 g Hrašky Vanilka
  • 150 g kokosového či slunečnicového oleje
  • 50 g mletého kokosu
  • 100 g rozinek
  • 1 špetka soli
  • 5 g skořice
  • 3 g mletého badyánu
  • 3 g hřebíčku
  • 800 ml vody nebo mléka

Instrukce

  • Jáhly spaříme třikrát horkou vodou.
  • Smícháme Hrašku Vanilka, cukr a sušené sójové mléko.
  • Jáhly dáme vařit se špetkou soli, kořením a vodou.
  • Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a zvolna vaříme . Když jsou jáhly měkké, vmícháme olej a směs Hrašky, cukru, sójového mléka a vaříme ještě 20 minut, až je chuť kaše lahodná a není cítit po hrachu.
  • Nakonec vmícháme spařené rozinky a kokos.
  • Uvařené jáhly necháme vychladnout.
  • Z těsta tvarujeme kulaté koláčky, které ozdobíme ořechem, čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
  • Klademe na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 10-20 minut (podle velikosti koláčků).
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!