Hraška a diety

    Můžete sdílet na:

    Hraška je vhodná při dietách

    Svým složením dietu podpoří a navíc i zasytí

    Hraška je velmi univerzální, pomůže nám v naší snaze stravovat se zdravěji, přičemž strávníci ani nepoznají, že snědli notnou dávku hrachu.
    Velmi dobré je spojení Hrašky a zeleniny, protože stejně jako zelenina i Hraška má nízký glykemický index, a je proto vhodná při redukčních dietách. Vysoký podíl vlákniny v Hrašce a zelenině působí detoxikačně, snižuje hladinu cholesterolu v těle, tím čistí cévy a současně pomáhá odstranit problémy se zácpou.

    Když se začteme do působení různých druhů zeleniny na naše zdraví, nevíme, která zelenina je zdravější. Tabulky nás přesvědčují o vysokých dávkách vitamínů a minerálů, které jsou obsažené v zelenině. Proto je dobré zařazovat do jídelníčku co nejvíce zeleniny a používat co nejvíce druhů.

    Dáváme přednost zelenině sezónní před skleníkovou. Raději nakupujeme od malých farmářů nebo bio zeleninu. Nejlepší je vypěstovat si vlastní zeleninu na zahrádce.

    Při redukčních dietách se doporučuje konzumovat hodně zeleniny. Lidé si, ale stěžuje, že při dodržování diety májí velký hlad. Hraška svým složením podpoří dietu, ale navíc i zasytí.

    Hraška je vhodná i jako prevence mnoha nemocí a pomáhá nám udržovat tělo v dobré kondici.

    V kuchyni má široké uplatnění, můžeme ji používat na zahušťování, zapékání, ale i smažení. Dokonce i na přípravu zdravějších dezertů.

    Polévka je lahodná, jemná a sytá.

    Můžete sdílet na: