Rýžová kaše

    Můžete sdílet na:
    Dobře provařená rýžová kaše s Hraškou je lahodná a sytá.
    Tajemství lahodných kaší je ukryto v dlouhém a pomalém vaření.
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 140 g rýže
    • 1200 ml vody Voda a sušené sójové mléko se dá nahradit kravským či jiným mlékem.
    • 120 g sušeného sójového mléka
    • 80 g Hrašky Vanilka
    • 100 g třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 80 g kokosového nebo slunečnicového oleje
    • 20 g rozinek

    Instrukce
     

    Namočení rýže

    • Rýži namočíme přes noc do studené vody, anebo alespoň na 1 hodinu.
    • Pak rýži znovu propláchneme a scedíme.

    Rýžová kaše

    • Hrašku Vanilka, cukr, sušené sojové mléko a sůl dobře promícháme.
    • Rýži zalijeme odměřeným množstvím vody, přidáme tuk a přivedeme k varu.
    • Rýži zvolna vaříme, až je poloměkká.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs (Hraška Vanilka, cukr, sušené sojové mléko a sůl) a dobře promícháme.
    • Tímto postupem se Hraška dobře rozmíchá a nevytvoří se žmolky.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Nakonec vmícháme sušené sójové mléko a spařené hrozinky.
    • Hotová kaše chutná lahodně, není cítit po hrachu a rýže je rozvařená.

    Servírování

    • Kaši můžeme servírovat s čerstvým ovocem, marmeládami, kompoty, oříšky a dalšími dobrotami.

    Poznámky

    Kaši můžeme nechat vychladnout v misce a pak vyklopit a podávat jako dezert.
    Je dobré rýži namáčet přes noc, protože se pak rychleji rozvaří.
    Kaši vaříme spolu s cukrem a tukem, získáme lahodnější chuť a spotřebujeme méně cukru a tuku než bychom spotřebovali při posypání kaše cukrem a tukem přímo.
    Dlouho vařená kaše je lépe stravitelná.
    Proč vaříme kaši s Hraškou Vanilka?
    Hraška Vanilka dodá do jídla sytivost a výživnost. Podaří se nám do jídla zařadit luštěniny a při správném postupu při vaření nikdo nepozná, že je do kaše přidám hrách.
    Alergeny: 6 Sója
    Klíčové slovo Hraška, Jablka, Kaše, Rýže, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: