Vločková kaše s Hraškou Vanilka

    Můžete sdílet na:
    Dobře provařená vločková kaše s Hraškou Vanilka je lahodná a sytá.
    Tajemství lahodných kaší je ukryto v dlouhém a pomalém vaření.
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 140 g ovesných vloček
    • 1200 ml vody (voda a sušené sójové mléko se dá nahradit kravským či jiným mlékem)
    • 120 g sušeného sójového mléka
    • 80 g Hrašky Vanilka
    • 100 g třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 80 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 20 g rozinek

    Instrukce
     

    Namočení vloček

    • Vločky namočíme přes noc do studené vody, anebo alespoň na 1 hodinu.

    Vločková kaše

    • Hrašku Vanilka, cukr, sušené sojové mléko a sůl dobře promícháme.
    • Namočené vločky zalijeme odměřeným množstvím vody, přidáme tuk a přivedeme k varu.
    • Vločky zvolna vaříme, až jsou poloměkké.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs (Hraška Vanilka, cukr, sušené sojové mléko a sůl) a dobře promícháme.
    • Tímto postupem se Hraška dobře rozmíchá a nevytvoří se v kaši žmolky.
    • Přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Je důležité vařit kaši zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Hotová kaše chutná lahodně, není cítit po hrachu a vločky jsou rozvařené.

    Servírování

    • Kaši můžeme servírovat s čerstvým ovocem, marmeládami, kompoty, oříšky a dalšími dobrotami.

    Poznámky

    Kaši můžeme nechat vychladnout v misce a pak vyklopit a podávat jako dezert.
    Je dobré vločky namáčet přes noc, protože se pak rychleji rozvaří.
    Kaši vaříme spolu s cukrem a tukem, získáme lahodnější chuť a spotřebujeme méně cukru a tuku, než bychom spotřebovali při posypání kaše cukrem a tukem přímo na talíři.
    Dlouho vařená kaše je lépe stravitelná.
    Proč vaříme kaši s Hraškou Vanilka? Hraška Vanilka dodá kaši sytost a výživnost. Podaří se nám do jídelníčku zařadit luštěniny a při správném postupu při vaření nikdo nepozná, že je do kaše přidán hrách.
    Alergeny: 6 Sója
    Klíčové slovo Hraška, Hraška Vanilka, Jablka, Kaše, Rýže, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: