Pomerančová pomazánka z vanilkové Hrašky

    Můžete sdílet na:
    Sladké pomazánky jsou vhodnou cestou, jak dětem nenápadně zařadit luštěniny do jídelníčku a navíc si pochutnat.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Hraškové máslo

    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g sušeného sójového mléka
    • 100 g cukru
    • 1 špetka soli
    • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 600 ml vody vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem, pak nedáváme sušené sójové mléko

    Ochucení pomazánky

    • 75 g pomeranče
    • 25 g medu

    Instrukce
     

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.

    Ochucení pomazánky

    • Pomeranč oloupeme, nakrájíme nadrobno a vmícháme do hraškového másla. Do pomazánky můžeme přidat i lístky máty nebo meduňky. Pomazánka tak získá na svěžesti.

    Poznámky

    Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
    Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
    Alergeny: 6 Sója
    Klíčové slovo Hraška, Krém, Med, Pomazánka, Pomeranč, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: