Pučálka

Tisk

Pučálka

Pochoutka z naklíčeného a opraženého hrachu.
Porce 0
Kalorií

Ingredience

  • 100 g celého neloupaného hrachu
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • sůl, pepř nebo med – podle chuti
  • Mahá koření

Instrukce

  • Celý neloupaný hrách přebereme a propláchneme.
  • Hrách zalijeme studenou vodou a necháme namočený 24 hodin. Během máčení dvakrát propláchneme studenou vodou.
  • Hrách necháme naklíčit volně na sítku anebo v klíčící misce.
  • Pravidelně proplachujeme 2 krát až 3 krát denně, aby klíčky nezaschly.
  • Na pánvi rozehřejeme olej nebo máslo.
  • Naklíčený hrách propláchneme, necháme okapat a vsypeme do rozehřátého tuku.
  • Opékáme asi pět minut, až je hrášek křupavý a nasládlý.
  • Osmažený hrách osolíme, opepříme, jemně posypeme Mahá kořením a lehce promícháme.
  • Můžeme též připravit sladkou variantu a to tak, že osmažený hrách promícháme s medem.
X