Tisk
Pučálka
Pochoutka z naklíčeného a opraženého hrachu.
Porce 0
Kalorií
Ingredience
- 100 g celého neloupaného hrachu
- 2 lžíce oleje nebo másla
- sůl, pepř nebo med – podle chuti
- Mahá koření
Instrukce
- Celý neloupaný hrách přebereme a propláchneme.
- Hrách zalijeme studenou vodou a necháme namočený 24 hodin. Během máčení dvakrát propláchneme studenou vodou.
- Hrách necháme naklíčit volně na sítku anebo v klíčící misce.
- Pravidelně proplachujeme 2 krát až 3 krát denně, aby klíčky nezaschly.
- Na pánvi rozehřejeme olej nebo máslo.
- Naklíčený hrách propláchneme, necháme okapat a vsypeme do rozehřátého tuku.
- Opékáme asi pět minut, až je hrášek křupavý a nasládlý.
- Osmažený hrách osolíme, opepříme, jemně posypeme Mahá kořením a lehce promícháme.
- Můžeme též připravit sladkou variantu a to tak, že osmažený hrách promícháme s medem.