Horká čokoláda s Hraškou Vanilkou

Tisk

Horká čokoláda s Hraškou Vanilkou

Hořčík a vláknina jako pochoutka.
Klíčové slovo Čokoláda, Hraška, Hraška Vanilka, Sladké
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 40 g Hrašky Vanilka
  • 40 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 40 g slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 600 ml mléka – může být i rostlinné
  • 30 g kakaa
  • 30 g kvalitní čokolády

Instrukce

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, cukru a soli.
  • Mléko a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Nakonec přidáme kakao a rozmícháme.
  • Uvařený nápoj důkladně rozšleháme ponorným mixérem.

Poznámky

Na přípravu sladkého krému z Hrašky Vanilka je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Categories: Nápoje
X