Tisk
Horká čokoláda s Hraškou Vanilkou
Hořčík a vláknina jako pochoutka.
Porce 0
Kalorií
Ingredience
- 40 g Hrašky Vanilka
- 40 g cukru
- 1 špetka soli
- 40 g slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml mléka – může být i rostlinné
- 30 g kakaa
- 30 g kvalitní čokolády
Instrukce
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, cukru a soli.
- Mléko a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Nakonec přidáme kakao a rozmícháme.
- Uvařený nápoj důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Poznámky
Na přípravu sladkého krému z Hrašky Vanilka je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž. Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko