Česnečka s Mahá kořením

Tisk

Česnečka s Mahá kořením

Tato polévka se vaří v období chřipek a nachlazení. Posílí organizmus, povzbudí a je rychlá a jednoduchá na přípravu.
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 10 ml olivového oleje
  • kmín
  • 50 g strouhané mrkve
  • 1 g Mahá koření
  • 1200 ml vývaru nebo vody
  • sůl
  • mletý pepř
  • 50 g česneku
  • majoránka
  • zelená petrželka

Instrukce

  • Brambory oloupeme nebo důkladně omyjeme a nakrájíme na kostky. Slupky z bio brambor jsou výživné.
  • Do hrnce dáme olej, celý kmín, strouhanou mrkev a Mahá koření a krátce orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Zalijeme vývarem či vodou, přidáme nakrájené brambory a sůl.
  • Přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a vaříme, až jsou brambory měkké.
  • Přidáme třený česnek, mletý pepř a majoránku.
  • Kdo má rád, může si nakonec v polévce rozmíchat trochu Misa.
  • Na talíři zdobíme jemně krájenou petrželkou.

Poznámky

Tato polévka má mnoho variant. Můžeme do ní přidat nastrouhaný sýr nebo v závěru vaření rozmícháme v polévce trochu Misa.
Alergeny: 10 Hořčice, při použití Misa 6 Sója.
Categories: Polévky
X