Bramboráčky s Hraškou

Tisk

Bramboráčky

Bramboráky jsou jídlo, které snad nikdy neomrzí a proto je skvělé využít tento recept, který potěší jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše bříška.
Je to díky tomu, že jsme nahradili klasickou mouku a vejce naší Hraškou na obalování, která vám zvedne celkovou výživovou hodnotu tohoto jídla.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Bramboráčky, Brambory, Hraška, Mahá koření, Slané, Smažení, Zdravé vaření, Zdraví
Porce 4 lidé
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 860 g očištěných brambor
  • 120 g Hrašky na obalování
  • 10 g česneku
  • 4 g soli
  • 1 špetka majoránky
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 g Mahá koření
  • voda dle potřeby
  • olej na smažení

Instrukce

  • Opláchnuté brambory nastrouháme najemno.
  • Po krátkém ustátí slijeme vodu, přidáme Hrašku, třený česnek se solí, pečlivě drcenou majoránku, mletý pepř, Mahá koření a směs surovin důkladně promícháme.
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
  • Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
  • Během přípravy bramboráků těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
  • Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
  • Bramboráčky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Alergeny: 10 Hořčice
Categories: Smažené
X