Obalovaný špíz

Tisk

Obalovaný špíz

Špíz je oblíbená pochoutka. Na špejli napícháme to, co máme rádi, a tepelně upravíme. V tomto receptu jsme špíz navíc obalili v těstíčku z Hrašky a osmažili. Takový špíz chutná i lidem, kteří se zelenině vyhýbají a hrachu obzvláště. Všichni jsou vždy překvapeni, jaká je to dobrota.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Paprika, Slané, Smažení, Špíz, Sýr, Žampiony
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 200 g sýru
  • 120 g papriky
  • 120 g žampionů
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. K zamíchání je dobré použít ruční mixér, těstíčko získá lepší vlastnosti.
  • Zeleninu a sýr nakrájíme na větší kusy.
  • Na špejle střídavě napichujeme kousky zeleniny a sýru.
  • Vniklé špízy nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby špízy byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Je dobré dělat těstíčko řidší, aby vrstva nebyla moc silná a dobře se prosmažila.
  • Pokud chceme mít jistotu, že těstíčko je opravdu dobře prosmažené, postupujeme tak, že špíz v oleji jen krátce osmažíme, aby se vytvořila kůrka a pak špíz dopečeme v troubě.

Poznámky

  • Zeleninu můžeme libovolně obměňovat. Výborná je například i kořenová zelenina, kterou je ale lepší nejdříve předvařit. 
  • Aby byly špízy dobře připravené, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
  • Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: 
Categories: Smažené, Houby
X