Tisk
Obalovaný špíz
Špíz je oblíbená pochoutka. Na špejli napícháme to, co máme rádi, a tepelně upravíme. V tomto receptu jsme špíz navíc obalili v těstíčku z Hrašky a osmažili. Takový špíz chutná i lidem, kteří se zelenině vyhýbají a hrachu obzvláště. Všichni jsou vždy překvapeni, jaká je to dobrota.
Porce 4 porce
Kalorií
Ingredience
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 200 g sýru
- 120 g papriky
- 120 g žampionů
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. K zamíchání je dobré použít ruční mixér, těstíčko získá lepší vlastnosti.
- Zeleninu a sýr nakrájíme na větší kusy.
- Na špejle střídavě napichujeme kousky zeleniny a sýru.
- Vniklé špízy nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby špízy byly ponořené.
- Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Je dobré dělat těstíčko řidší, aby vrstva nebyla moc silná a dobře se prosmažila.
- Pokud chceme mít jistotu, že těstíčko je opravdu dobře prosmažené, postupujeme tak, že špíz v oleji jen krátce osmažíme, aby se vytvořila kůrka a pak špíz dopečeme v troubě.