Hrašenky

Hrašenky

Ing. Eliška Škvařilová
Smažená zelenina v Hrašce je opravdová lahůdka. Je to možnost, jak zařadit do jídelníčku zeleninu i pro ty, kteří zeleninu naprosto odmítají. Vůbec nepostřehnou, že jí luštěninu a zeleninu a navíc si pochutnají. Tato úprava má ještě tu přednost, že je velmi jednoduchá. Na nudličky nakrájíme zeleninu, kterou máme zrovna po ruce, přidáme Hrašku, vodu, zamícháme, osmažíme a můžeme podávat.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
  

  • 250 g Hrašky na obalování
  • 360 ml vody
  • 80 g hlávkového zelí
  • 50 g mrkve
  • 30 g petrželové nati Můžeme nahradit jinou natí.
  • olej na smažení

Instrukce
 

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko. Je dobré použít ruční ponorný mixér, těstíčko bude mít lepší vlastnosti.
  • Přidáme nadrobno nastrouhanou zeleninu, nakrájenou petrželovou nať a vše smícháme. 
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky. Těsto by mělo mít konzistenci hustší hořčice.
  • Do vyšší vrstvy rozpáleného tuku postupně vkládáme malé nočky tak, že jednou lžící těsto nabíráme a druhou strháváme malé kousky do tuku.
  • Během smažení kousky neustále obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Video

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou, avšak hlávkové zelí  má svoje přednosti. je šťavnaté, levné a dostupné.
Alergeny: Žádné
Klíčové slovo Fitness, Hraška, Hraška na obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru