Tisk
Těstovinové halušky se zelím
Porce 4 porce
Kalorií
Ingredience
Těstoviny
- 350 g těstovin
- voda
- 12 g soli
Zelí dušené
- 1 g celého kmínu
- 60 ml oleje
- 170 g očištěné cibule
- 11 g česneku
- 1 g Mahá koření
- 470 g hlávkového zelí
- 200 g kysaného zelí
- 4 g soli
- 1 špetka mletého pepře
Tofu
- 200 g uzeného tofu
- olej na orestovaní tofu
Instrukce
Těstoviny
- Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme doměkka.
Zelí
- Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
- Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření a orestujeme.
- Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
- Přidáme hlávkové zelí a orestujeme.
- Přidáme kysané zelí, mletý pepř, sůl a ještě chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme vývarem, aby zelí bylo šťavnaté.
Tofu
- Nastrouháme tofu nahrubo a orestujeme ho na oleji.
Dohotovení
- Těstoviny smícháme se zelím a na talíři ozdobíme nudličkami orestovaného tofu.
Poznámky
Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice