Ořechová srdíčka s čokoládou

Tisk

Ořechová srdíčka s čokoládou

Můžeme zvolit jiné tvary.
Strava Vegan
Klíčové slovo Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Linecké, Ořechy, Sladké, Svačina, Vánoce
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 150 g celozrnné mouky
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 25 g Hrašky Vanilka
  • 140 g vlašských či lískových ořechů nebo mandlí
  • 10 g kakaa
  • 300 g másla nebo kokosového tuku
  • 25 g citronové šťávy
  • 12 g vanilkového aroma

Instrukce

  • Ořechy spaříme a v troubě či na pánvičce je chvíli opečeme. Ořechy tak získají výraznější chuť.
  • Ořechy rozemeleme na mouku.
  • Smícháme všechny suché suroviny dohromady.
  • Kokosový olej /máslo rozpustíme, a spolu s citronovou šťávou přidáme do suché směsi.
  • Ze všech surovin vypracujeme těsto.
  • Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  • Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
  • Pak zkontrolujeme a podle potřeby dopečeme.
  • Odleželé těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm, vypichujeme vybrané tvary, které přeneseme na vymazaný plech.
  • Linecké pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby těsto bylo všude stejně upečené.

Poznámky

Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice)
Categories: Cukroví
X