Ořechy spaříme a v troubě či na pánvičce je chvíli opečeme. Ořechy tak získají výraznější chuť.
Ořechy rozemeleme na mouku.
Smícháme všechny suché suroviny dohromady.
Kokosový olej /máslo rozpustíme, a spolu s citronovou šťávou přidáme do suché směsi.
Ze všech surovin vypracujeme těsto.
Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
Pak zkontrolujeme a podle potřeby dopečeme.
Odleželé těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm, vypichujeme vybrané tvary, které přeneseme na vymazaný plech.
Linecké pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby těsto bylo všude stejně upečené.
Poznámky
Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.Alergeny: 1 Lepek (pšenice)
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!