Tisk
Perníčky
Nejen pro vánoční čas.
Porce 0
Kalorií
Ingredience
- 130 g celozrnné mouky
- 255 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 špetka soli
- 15 g Hrašky Vanilka
- 10 g kakaa
- 8 g sody na pečení
- 10 g perníkového koření
- 90 ml másla či jiného tuku/oleje
- 75 g povidel Můžeme použít i jiný druh marmelády.
- voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.
Instrukce
- Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
- Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme – pak vlijeme do sypké směsi.
- Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
- Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
- Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
- Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.
Poznámky
Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko