Perníčky

Tisk

Perníčky

Nejen pro vánoční čas.
Strava Vegan
Klíčové slovo Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Perník, Sladké, Svačina, Vánoce
Porce 0
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 130 g celozrnné mouky
  • 255 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 15 g Hrašky Vanilka
  • 10 g kakaa
  • 8 g sody na pečení
  • 10 g perníkového koření
  • 90 ml másla či jiného tuku/oleje
  • 75 g povidel Můžeme použít i jiný druh marmelády.
  • voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.

Instrukce

  • Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
  • Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme – pak vlijeme do sypké směsi.
  • Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  • Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
  • Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
  • Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.

Poznámky

Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Categories: Cukroví
X