Tisk
Rebarborové muffiny se skořicovou drobenkou
Až přejde sezóna rebarbory, můžeme do těsta přidat i jiný druh ovoce. Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
Porce 0
Kalorií
Ingredience
- 140 ml mléka Nebo vody a 25 g sušeného sójového mléka.
- 10 ml rumu
- 75 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 10 g Hrašky Vanilka
- 10 g celozrnné mouky
- 125 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 155 g polohrubé mouky
- 35 g opražených vlašských ořechů
- 3 g prášku do pečiva
- 2 g sody na pečení
- 200 g rebarbory
Drobenka
- 50 g třtinového cukru
- 50 g hladké mouky
- 25 g sekaných mandlí
- 50 g másla nebo kokosového tuku
- mletá skořice
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
Drobenka
- Nejprve smícháme mouku, vločky, skořici a cukr. Pomocí prstů zapracujeme nakrájené máslo na drobenku.
Muffiny
- Rebarboru podélně rozpůlíme a nakrájíme na kostičky.
- Ořechy nasekáme.
- Smícháme všechny suché suroviny.
- Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
- Přidáme odvážený olej, mléko a rum. Vše důkladně promícháme.
- Hmotu nalijeme do připravených formiček, které jsme vyložili papírovými košíčky a bohatě posypeme posypkou.
- Pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Muffiny jsou upečené, když jim naskočí čepičky a vršek lehce zezlátne.
- Pak zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, muffin je propečený.
Poznámky
Oříšky můžeme nahradit kokosem.
Toto těsto můžeme také nalít do vymazaných dortových forem či plechu, které vysypeme kokosem či moukou. Připravíme si tak skvělou buchtu či korpus na dorty.
Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7 Mléko