Existuje mnoho receptů na bábovky, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou Vanilka. Přidali jsme i celozrnnou mouku, sekané ořechy a kousky čokolády. Bábovka je výtečná. Vyzkoušejte!
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme mletým kokosem nebo hrubou moukou..
Ořechy a čokoládu nasekáme na drobné kousky.
Smícháme všechny suché suroviny.
Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
Přidáme odvážený olej, mléko a rum. Vše důkladně promícháme.
Hmotu nalijeme do připravené formy.
Pečeme v předehřáté troubě10-15 minut při teplotě180 °C, pak teplotu snížíme na 160°C a zvolna dopékáme. Bábovka je vysoká, proto pečení trvá asi 45 minut, ale i déle.
Zda je bábovka propečená zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, bábovka je upečená.
Poznámky
Tipy: Oříšky můžeme nahradit kokosem.Toto těsto můžeme také nalít do vymazaných dortových forem či plechu, které vysypeme kokosem či moukou. Připravíme si tak skvělou buchtu či korpus na dorty. Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7. mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!