Kroupy jsou neuvěřitelně zdravé. Byly běžnou součástí jídelníčku našich prababiček. Přidávaly se do jídelníčku římských gladiátorů i dělníků při stavění pyramid. Dnes se opět učíme s nimi vařit. Chuť krup vynikne, když je důkladně a pomalu povaříme. Hraška Vanilka vnese do pěny dávku bílkovin, a tak budeme mít plnohodnotné jídlo.
Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s tukem a solí.
Vaříme pomalu 90 min.
Sušené sójové mléko, cukr, Hrašku Vanilka a badyán promícháme do směsi.
Směs smícháme s kroupami a dobře promícháme.
Za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 30 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Podle potřeby do krup přidáváme vodu, tak aby mohly dobře rozvařit.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec kaši rozmixujeme na nadýchanou pěnu.
Poznámky
Kaši můžeme nechat vychladnout v misce a pak vyklopit a podávat jako dezert.Dlouho vařená kaše je lépe stravitelná.Proč vaříme kaši s Hraškou Vanilka? Hraška Vanilka dodá do jídla sytivost a výživnost. Podaří se nám do jídla zařadit luštěniny a při správném postupu při vaření nikdo nepozná, že je do kaše přidám hrách.Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!