Bramborové šišky s mákem jsou opravdovou klasikou české kuchyně, kterou si pamatujeme z dětství. Tento recept v sobě spojuje jednoduchost, sladkou chuť a vzpomínky na rodinné chvíle u stolu. Díky použití Hrašky Vanilka se tento tradiční pokrm stává nejen zdravější alternativou, ale také vhodným pro vegany a osoby s bezlepkovou dietou. Ať už připravujete tento recept pro své blízké nebo si jen chcete dopřát něco lahodného a výživného, škubánky s mákem vás nezklamou. Přidejte k nim špetku lásky, posypejte je mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijte rozpuštěným máslem nebo kokosovým olejem – výsledkem bude neodolatelný pokrm, který potěší každého.
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě nejlépe den předem.
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.
Přidáme Hrašku, Solamyl, olej a rýžovou mouku. Dobře propracujeme na tužší těsto. Podle stáří a typu brambor si upravíme množství mouky.
Těsto rozválíme na válečky o tloušťce asi 2,5 cm, které rozkrajujeme na malé kousky.
Šišky klademe na vymazaný napařovák a vaříme je v páře 25 minut.
Ještě teplé šišky servírujeme na talíř. Posypeme je mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem či kokosovým tukem.
Bramborové šišky servírujeme s kompotem.
Poznámky
Hraška v receptu nahrazuje vejce, vhodné pro vegany a pro alergiky na vajíčka.Rýžová mouka nahrazuje pšeničnou mouku a je vhodná pro bezlepkovou dietu.Více informací o máku se můžete dozvědět v našem článku zde.Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!