Spojení jemného kokosového krému a ovoce vytvoří svěží dezert plný chuti. O kokosu se říká, že posiluje kosti, protože obsahuje mangan. Měď a železo obsažené v kokosu pomáhají tvorbě červených krvinek a selen je oxidant, který chrání naše buňky.
600mlmlékoMůžete požít i rostlinné. Skvělé je mandlové.
100gkokosu
Instrukce
Mléko a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme do vařícího mléka suché suroviny.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Nakonec důkladně vyšleháme ponorným mixérem na nadýchaný krém.
Způsob podávání
Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert. Pěkně vypadá na kousku ovoce, třeba na půlce broskve či meruňky.
Poznámky
Tuto pěnu můžete plnit jakékoliv ovoce. Skvěle se hodí i do pohárů nebo jako zdrávé dezerty do skleniček, kde tuto pěnu můžete kombinovat i s dušeným, kompotoaváným, syrovým ovocem. Přípádně oblíbenými sušenkami a oříšky.
Do krému můžete přidat i své oblibené koření. Například šafrán, kardamom a podobně.
Na přípravu této pěkny je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!