Ovoce dodá bublanině svěžest a šťavnatost. Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
Plech nebo pekáček vytřeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem.
Bublania
Smícháme všechny suché suroviny.
Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
Přidáme odvážený vlahé rozpuštěné máslo či olej, mléko a rum.
Smícháme sypkou a tekutou směs.
Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku a hustě posypeme připraveným ovocem.
Pečeme 35 minut při teplotě 180 °C. Doba pečení je závislá na výšce těsta.
Propečení zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, bublanina je dostatečně propečená.
Poznámky
Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!