I sladká jídla mohou být výživná. Část mouky jsme nahradili moukou celozrnnou a místo pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny v klasickém českém jídle by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí. Buchtičky s našim krémem chutnají výtečně.
Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
Hotové těsto rozválíme na silnější válečky o průměru 1,5-2 cm, ty pak rozkrájíme na dílky a skládáme je do tukem vytřeného pekáče. Snažíme se, aby každý kousek těsta byl potřen tukem, pak se buchtičky při servírování od sebe lépe oddělují.
Servírování
Upečené buchtičky rozebereme a na talíři přelijeme horkým krémem.
Poznámky
Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.Alergeny: 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!