Ideální jídlo nejen na letní čas. Rychle uvařený bulgur, zeleninka podle sezóny a pro doplnění bílkovin ještě plátek Cerie. Při vaření přidáváme do bulguru cibulku a trochu koření, je pak samá chuť. Zeleninu použijeme zrovna tu, která je po ruce.
petrželová nať, pažitka, oregáno, tymián, bylinky, které máme po ruce
Instrukce
Příprava bulguru
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme bulgur, vývar či vodu, chilli, kurkumu, pepř a sůl. Vše smícháme a zvolna dusíme, až je bulgur měkký a voda vydušená.
Příprava zeleniny
Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev.
Přidáme vývar či vodu, sůl, oregano a krátce podusíme, až je mrkev poloměkká.
Přidáme nakrájená rajčátka, papriku a necháme prohřát.
Nakonec přidáme lahůdkové droždí a bylinky.
Příprava Cerie
Uvařenou Cerii nakrájíme na plátky a orestujeme z obou stran na oleji.
Smícháme sojovou omáčku a vývar a promícháme s opečenou Cerií.
Dohotovení
Podušenou zeleninu smícháme s uvařeným bulgurem a drobně nakrájenými bylinkami.
Podáváme na talíři s plátky opečené Cerie a ozdobené bylinkami.
Poznámky
Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.Alergeny: 7 Mléko, 9 Celer, 10 Hořčice.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!