Na pánev vljjeme olej, přidáme nakrájené žampiony, pepř a orestujeme.
Nakonec osolíme.
Příprava zeleniny
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
Přidáme nakrájenou papriku, hlávkové zelí a orestujeme.
Podle potřeby podlijeme vývarem, tak aby zelenina byla šťavnatá, ale nerozvařená.
Dušená rýže
Rýži propláchneme horkou vodou.
Rýži zalijeme vodou či vývarem, osolíme a dusíme do měkka.
Dohotovení
Opatrně promícháme pečenou Cerii, dušenou rýži, orestované žampiony a orestovanou zeleninu na rizoto.
Podle potřeby podlijeme vývarem, aby byl hotový pokrm šťavnatý a nikoli suchý.
Poznámky
Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.Alergeny: 1 Lepek, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!