Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Ceriová pečeně na česneku a kmíně
Tato úprava Cerie je zajímavá tím, že Cerii umícháme a upečeme v troubě podlitou vývarem. Výsledná chuť je jemná a šťavnatá. Hodí se k přípravě nejrůznějších jídel.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Strava:
Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo:
Cerie, Česnek, Kmín, Mahá koření
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Příprava Cerie
200
g
Cerie v prášku
180
ml
vody nebo vývaru
20
ml
oleje
1/2
g
Mahá koření
5
g
rozetřeného česneku
Šťáva na podlití Cerie
20
ml
sojové omáčky
150
ml
vody nebo vývaru
kmín mletý
20
g
česneku
100
g
cibule
Instrukce
Cerie - Příprava těsta
Všechny suroviny smícháme, až získáme vláčné hladké těsto.
Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny ještě více spojí. Těsto na Cerii můžeme nechat odpočívat i přes noc v chladnu.
Pečení v troubě
Zapékací nádobu, nejlépe z varného skla, vytřeme tukem a vložíme do ni těsto z Cerie.
Přidáme stroužky česneku a na čtvrtiny nakrájenou cibuli. Zalijeme sojovou omáčkou smíchanou s vodou či vývarem, posypeme kmínem a zakryjeme.
Varnou nádobu vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C alespoň hodinu.
Doba varu závisí na velikosti Cerie.
Cerii průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem.
Doba vaření Cerie je delší, protože má obdobné složení jako maso.
Cerie musí být dobře provařená, neboť to je záruka dobrého trávení.
Uvařenou Cerii krájíme na plátky.
Použití
Plátky Cerie servírujeme s omáčkou, dušenou zeleninou, po vychladnutí na pečivo.
Plátky Cerie můžeme pro zvýšení chutnosti ještě z obou stran opéci na oleji.
Poznámky
Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
Můžeme z ní udělat jak čínu, tak guláše, řízky či špízy.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!