Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cizrna na paprice
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Kuchyně:
Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo:
Cizrna, Cizrna na paprice, Hraška, Hraška na zahušťování, Luštěnina, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Cizrna
80
g
suché cizrny
1
ks
bobkového listu
2
ks
celého nového koření
Omáčka na paprice
½
lžičky
celého kmínu
4
lžíce
oleje
1
střední
očištěná cibule
½
lžičky
Mahá koření
1
stroužek
česneku
1
špetka
mletého pepře
1
lžičky
cukru
1
lžíce
sladké papriky
1
lžíce
Hrašky na zahušťování
600
ml
vývaru nebo vody
sůl
trošku
citronové šťávy nebo octu
60
g
smetany případně rostlinné smetany
½
čerstvé červené papriky
Instrukce
Cizrna
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody.
Ráno vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.
Omáčka
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme Mahá koření, třený česnek, mletý pepř, cukr a orestujeme.
Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Přidáme smetanu a omáčku rozmixujeme dohladka.
Papriku očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do omáčky.
Dohotovení
Uvařenou cizrnu scedíme, vmícháme do omáčky a necháme přejít varem.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 6 Sója, 10 Hořčice, 7 mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!