Když se zadíváte na fotografii kuličky, napadne vás, že základ tohoto moučníku může být hrách? A v tom je skryto tajemství Hrašky Vanilky, je zdravá a dá se z ní připravit mnoho úžasných dobrot.
Za stálého míchání vsypeme Hrašku, cukr a sůl do mléka.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec přidáme kakao.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Dohotovení
Do vychladlého krému vymícháme polovinu nasekaných oříšků.
Banány nakrájíme na větší kusy.
Každý banán obalíme krémem a vytvarujeme kuličku. Poté kuličku obalíme v namletých oříšcích.
Necháme ztuhnout v lednici.
Poznámky
Oříšky můžete vyměnit například za kokos, nebo rozdrcené sušenky.
Pokud kakao vyměníte za mák, tak vám vzniknou skvělé malé makové dezerty. Je potřeba mák před použitím zkontrolovat, jestli není hořký a vařit ho od začátku s Hraškou.
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 8 Skořápkové plody - lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!