Když se zadíváte na fotografii kuličky, napadne vás, že základ tohoto moučníku může být hrách? A v tom je skryto tajemství Hrašky Vanilky, je zdravá a dá se z ní připravit mnoho úžasných dobrot.
600mlvodyMísto vody a sušeného sójové mléka lze použít jakékoli mléko.
50gkakaa nebo dle chuti
Dohotovení
100gnasekaných oříšků
2banányMůžeme použít i jiné ovoce.
namleté oříšky na obalení
Instrukce
V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sušeného sójového mléka, cukru a soli.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec přidáme kakao.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Dohotovení
Do vychladlého krému vymícháme polovinu nasekaných oříšků.
Banány nakrájíme na větší kusy.
Každý banán obalíme krémem a vytvarujeme kuličku. Poté kuličku obalíme v namletých oříšcích.
Necháme ztuhnout v lednici.
Poznámky
Oříšky můžete vyměnit například za kokos, nebo rozdrcené sušenky.Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody - lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!