Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Dušené zelí
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Kuchyně:
Diabetici, Vegetarián
Klíčové slovo:
Dušené, Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Zelí hlávkové
420
g
očištěného hlávkového zelí
Bešamel
1
g
celého kmínu
40
ml
oleje
100
g
očištěné cibule
2
g
Mahá koření
1
špetka
mletého pepře
2
g
cukru
32
g
Hrašky na zahušťování
320
ml
vývaru nebo vody
6
ml
octa
4
g
soli
Instrukce
Zelí
Očištěné zelí rozkrojíme, zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky.
Nudličky zelí krátce povaříme v osolené vodě a scedíme.
Bešamel
Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
Přidáme MAHÁ koření, mletý pepř, cukr a orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme vývarem, přidáme sůl, ocet a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Nakonec přidáme ocet a ještě krátce povaříme.
HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Dohotovení
Zelí vmícháme do bešamelu. Krátce povaříme.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!