Existuje mnoho receptů na muffiny, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou vanilka. Spolu s celozrnnou moukou se tak zvyšuje výživnost tohoto receptu.
140mlmléka (nebo voda a 25 g sušeného sójového mléka)
75mlslunečnicového nebo kokosového oleje
10mlrumu
Instrukce
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Dýni nakrájíme na menší kousky a uvaříme ji v mléce/vodě společně s kořením a cukrem.
Poté co je dýně měkká ji rozmixujeme na pyré a necháme zchladnout.
Ořechy nasekáme na drobné kousky.
Smícháme všechny suché suroviny.
Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
Přidáme odvážený olej, zbytek mléka/vody a rum. Vše důkladně promícháme.
Nakonec přidáme hotové dýňové pyré a opatrně ho vmícháme do těsta.
Hmotu nalijeme do připravených formiček, které jsme vyložili papírovými košíčky.
Pečeme 20 minut při teplotě180 °C. Muffiny jsou upečené, když jim naskočí čepičky a vršek lehce zezlátne.
Pak zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, muffin je propečený.
Poznámky
Tipy: Oříšky můžeme nahradit kokosem.
Toto těsto můžeme také nalít do vymazaných dortových forem či plechu, které vysypeme kokosem či moukou. Připravíme si tak skvělou buchtu či korpus na dorty.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7. mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!