Přijdeme domů a nahlásí se neočekávaná návštěva. To je přesně ta chvíle pro tento recept. Plátky pečiva, které máme doma, rohlíky, vánočku nebo toustový chléb namočíme do těstíčka z Hrašky Vanilky, osmažíme a skvělá pochoutka je na světě. Při podávání pokapeme javorovým sirupem nebo rozpuštěným medem a můžeme posypat skořicí.
400mlvody a sušeného sójového mléka - podle potřebymůžeme použít jakékoli mléko, na které jsme zvyklí
50gsušeného sójového mléka
500gtoustový chleba, nebo jiné světlé pečivomůže být i starší.
olej na smažení
med či javorový sirup na pokapaní
skořice na posypání
Instrukce
Příprava těstíčka
Hrašku rozmícháme s vodou či mlékem na řidší těstíčko.
Při míchání použijeme ruční mixér, těstíčko bude lépe našlehané a bude se s ním dobře pracovat.
Těstíčko si připravíme malinko řidší, neboť pečivo do sebe nasaje více tekutiny. Během smažení hlídáme hustotu těstíčka a podle potřeby ji upravujeme přidáním tekutiny či Hrašky.
Pečivo nakrájíme na plátky.
Jednotlivé plátky postupně namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby každý kousek byl ponořený.
Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Při servírování pokapeme na talíři javorovým sirupem či rozpuštěným medem a posypeme skořicí.
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Pouze namísto zeleniny přidáme do těstíčka kousky ovoce.Alergeny: Lepek (můžeme použít i bezlepkové pečivo a mít tak pokrm bez alergenů)
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!