Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
Smaller
Normal
Larger
Jahodová bublanina s mandlemi
Existuje mnoho receptů na různé bublaniny, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou vanilka. Spolu s celozrnnou moukou se tak zvyšuje výživnost tohoto receptu.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Strava:
Vegan
Klíčové slovo:
bublanina, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Jahody, mandle, Ořechy, ostružiny, Ovoce, Sladké, Svačina
Kalorií:
Autor:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
120
ml
mléka rostlinného nebo kravského
75
ml
oleje
10
g
Hrašky Vanilka
10
g
celozrnné mouky
120
g
třtinového cukru
1
špetka
soli
160
g
polohrubé mouky
35
g
opražených mandlí
4
g
prášku do pečiva
3
g
sody na pečení
150
g
jahod
Instrukce
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Polovinu jahod rozmixujeme a polovinu nakrájíme na drobné kostky.
Mandle nasekáme na drobné kousky.
Smícháme všechny suché suroviny.
Přidáme odvážený olej, mléko a jahody. Vše důkladně promícháme.
Hmotu nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy.
Pečeme 25 minut při teplotě180 °C. Buchta je upečená, když na povrchu popraská a těsto se odděluje od krajů.
Poznámky
Tipy: Mandle můžeme nahradit i jinými oříšky.
Tipy: Těsto také můžeme nalít do papírových košíčků a připravit muffiny.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 7. mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!