Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jidáše
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Hraška, Hraška Vanilka, Kynuté, Sladké, Zdravé vaření
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Těsto
100
g
celozrnné mouky
200
g
hladké mouky
10
g
sušeného droždí
20
g
Hrašky Vanilka
100
g
krupicového cukru
1
ks
vanilkového cukru
50
g
rozinek
50
g
sekaných mandlí nebo ořechů
1
špetka
soli
30
g
sušeného sójového mléka
1
špetka
mletého muškátového oříšku
250
ml
vody
Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
100
g
másla nebo slunečnicového oleje
Instrukce
Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
Těsto rozdělíme na menší dílky. Z každého dílu vyvalíme pramen, který by měl být přibližně centimetr široký a 25 cm dlouhý.
Z pramenů tvarujeme esíčka, nebo spirály, které klademe na vymazaný plech.
Těsto necháme ještě 20 minut kynout.
Po vykynutí jidáše potřeme vodou či mlékem.
Jidáše pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 -15 minut.
Tradičně se jidáše podávají potřené medem. Jsou výborné i s marmeládou.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!