Očištěné a propláchnuté brambory překrájíme podle velikosti na menší kousky, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.
Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
2/3 kysaného zelí překrájíme nadrobno a přidáme spolu s třeným česnekem, Mahá kořením a solí k cibulce a orestujeme.
Hotovou cibulku smícháme s nakrájeným pórkem, rozšťouchanými bramborami a zbytkem kysaného zelí.
Poznámky
Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. Alergeny: 10 hořčice.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!