Kapustu očistíme, spaříme a nakrájíme na kostičky spolu s mrkví.
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, kapustu, mrkev, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
Přidáme nakrájená rajčata, cukr a orestujeme.
Přidáme chilli, kurkumu, pepř, muškátový oříšek, majoránku a krátce orestujeme.
Nakonec přidáme mražený hrášek a necháme ho rozpustit.
Bešamel s jáhlami
Jáhly 3x zalijeme vařící vodou a scedíme. Tím docílíme lahodné chuti jáhel. Pak jáhly zalijeme horkou vodou, osolíme a v osolené vodě vaříme jáhly zvolna 10 minut, až jsou poloměkké.
Pak do jáhel přidáme Hrašku a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
Za stálého míchání přivedeme jáhly s Hraškou k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou, až jsou jáhly měkké a Hraška je uvařená.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se bešamel nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Dohotovení
Smícháme zeleninu a bešamel.
Z těsta vytvarujeme karbanátky, namočíme je do rozdrcených kukuřičných lupínků a klademe na vymazaný plech.
Je-li hmota na karbanátky řídká, přidáme instantní kukuřičnou mouku (nebo strouhanku).
Je-li hmota příliš hustá a špatně se tvaruje, přidáme vývar.
Pečeme při teplotě 180 °C 5 minut a dalších 10 minut při 160 °C.
Po upečení karbanátky potřeme tukem.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.Alergeny: 10 Hořčice.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!