Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kedlubnové zelí
Mladé kedlubny jsou šťavnaté, křehké a přirozeně sladké. Zahuštěním Hraškou připravíme lahodné, výživné jídlo. Nejdříve si uvaříme Hrašku a nastrouhanou kedlubnu přidáme nakonec, aby se dlouho nevařila.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Kuchyně:
Diabetici, Vegetarián
Klíčové slovo:
Dušené, Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kedlubna, Mahá koření, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Kedlubna
500
g
kedlubny
Bešamel
1
g
celého kmínu
40
ml
oleje
100
g
očištěné cibule
2
g
Mahá koření
1
špetka
mletého pepře
1
g
cukru
30
g
Hrašky na zahušťování
320
ml
vývaru nebo vody
6
ml
octa podle chuti
4
g
soli
Instrukce
Kedlubna
Očištěné a oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle.
Bešamel
Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
Přidáme Mahá koření, mletý pepř, cukr a orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme vývarem, přidáme sůl a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Pět minut před koncem varu přidáme nastrouhanou kedlubnu a povaříme, až je kedlubna měkká.
Nakonec přidáme ocet a necháme přejít varem.
Používáme namísto klasického bílého zelí.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!