80gsójového sušeného mléka Sójové mléko a vodu můžeme nahradit jiným mlékem.
50gmraženého hrášku
petrželová nať
200gsýru na strouhání
Instrukce
Příprava kedluben
Kedlubny oloupeme (můžeme je připravovat i neoloupané) a přepůlíme .
Půlky kedluben vložíme do vařící, osolené body a uvaříme do poloměkka.
Uvařené půlky kedluben vydlabeme.
Příprava žampionů
Žampiony nakrájíme na plátky o krátce orestujeme na oleji, pak osolíme.
Příprava bešamelu z Hrašky
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
Přidáme olej, Mahá koření a mletý pepř. Zvolna a krátce orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme vodou/vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Vmícháme sušené sójové mléko, a necháme vše přejít varem.
Přidáme žampiony, drobně nakrájená rajčata, mražený hrášek a dobře promícháme.
Dohotovení
Předehřejeme troubu na 160 °C.
Sýr nastrouháme.
3/4 nastrouhaného sýru smícháme s nádivkou. 1/3 sýru odložíme stranou.
Půlky kedluben naplníme nádivkou a vložíme do vymazaného pekáčku.
Kedlubny pečeme 20 minut při teplotě 160 °C. Pak posypeme zbylou částí strouhaného sýru a ještě dopečeme.
Povrch kedluben musí být krásně zlatavý, ale ne spálený!
Poznámky
Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.Pokrmy je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Jídlo zahuštěné Hraškou je lahodné a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.Alergeny: 6 Sója, 7 Mléko, 10 Hořčice.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!