Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
Smaller
Normal
Larger
Kokosový cheesecake
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Cheesecake, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Kokos, Sladké
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Korpus
100
g
slunečnicových semínek
75
g
mandlí
100
g
rozinek
75
g
sušených meruněk
Kokosový krém
150
g
Hrašky Vanilka
150
g
sušeného sójového mléka
150
g
cukru
1
špetka
soli
300
ml
slunečnicového nebo kokosového oleje
1150
ml
vody se sušeným mlékem nebo mléka
100
g
strouhaného kokosu
strouhaný kokos na ozdobení
Instrukce
Korpus
V mixéru nejdříve rozmixujeme semínka a mandle.
(Mandle nejdříve můžeme spařit a upéct v troubě. Docílíme tak výraznější chuti madlí.)
Poté přidáme spařené rozinky a meruňky a opět rozmixujeme. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno a po stranách dortové formy (Ø cca 28 cm).
Krém
V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru, kokosu a soli.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Krém vlijeme na připravený korpus a posypeme ho strouhaným kokosem.
Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout. Před podáváním můžeme ještě stěny posypat kokosem a na vrch cheesecaku dát ovoce.
Poznámky
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody - mandle, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!