Vložíme jej do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka.
Květák scedíme a nasekáme najemno.
Přidáme vodu či mléko, Hrašku, sůl, mletý pepř a Mahá koření.
Vše vymícháme na hladké těsto.
Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
Během přípravy placiček těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova. Smažíme zvolna, aby placičky byly prosmažené.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
Placičky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.
Placičky můžeme rovněž péci v troubě, ale nejsou tak chutné, jako placičky smažené.
Poznámky
Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Někdo má problémy s trávením květáku, Mahá koření pomáhá s nadýmáním.Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!