Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kynuté knedlíky povidlové
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Těsto
300
ml
vody
Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
40
g
sušeného sójové mléka
280
g
hrubé mouky
280
g
celozrnné mouky
8
g
Hrašky Vanilka
80
g
krupicového cukru
16
g
sušeného droždí
8
g
citronové kůry
2
g
soli
40
g
slunečnicového oleje
Náplň
400
g
povidel
Můžeme nahradit marmeládou či ovocem.
Servírování
60
g
moučkového cukru
60
g
mletého máku
80
g
kokosového oleje
Můžeme nahradit máslem.
Instrukce
Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
Těsto rozválíme na tenký plát.
Plát rozkrájíme na čtverečky o velikosti 4x4 cm.
Povidla klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby povidla byla slabě a stejnoměrně obalena těstem.
Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
Knedlíky vaříme v páře 25 minut.
Servírování
Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem.
Rozpustíme kokosový olej.
Knedlíky na talíři posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!