Tento recept na Maďarské brambory je lahodný a výživný zároveň. Kombinace brambor, paprik, rajčat a cibule v krémové omáčce z Hrašky a smetany je zapečená do dokonalé harmonie chutí. Brambory jsou pečené do měkka a povrch je krásně zlatavý díky strouhanému sýru. Tento pokrm je ideální pro vegetariány a milovníky bezlepkové kuchyně. Podávejte s čerstvou zeleninou a jogurtovým dresinkem pro perfektní vyváženost chutí.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Paprikové lusky očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme třený česnek, Mahá koření, sladkou papriku a krátce orestujeme.
Zalijeme vodou, přidáme Hrašku, sůl, smetanu, polovinou strouhaného sýru a dobře promícháme.
Na vymazaný plech naklademe nakrájené brambory a papriku a zalijeme připravenou omáčkou.
Vložíme do předehřáté trouby na 160 – 180 °C a pečeme, až jsou brambory měkké, asi 50 až 60 minut.
Hotový pokrm poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, druhou polovinou strouhaného sýru a v troubě krátce zapečeme.
Servírování
Na talíři posypeme maďarské brambory drobně nakrájenou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem.
Poznámky
Zapékané jídlo se skládá z různých směsí. Je důležité, aby při zapékání každá směs byla dobře vychucená, takovým způsobem, že se všechny chutě vzájemně propojí a vytváří harmonický celek.Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou.Alergeny: 7 mléko, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!