Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření. Použijeme jen tolik oleje, aby Mahá koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo .Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
Když koření začne pěnit, okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
Mahá olej nalijeme po vychladnutí do skleničky, těsně uzavřeme a máme jej nachystaný k použití.
Poznámky
Mahá olej vytvoří v jídle hlubokou a lahodnou chuť. Když nasypeme koření přímo do jídla nedosáhneme takové chutnosti.Mahá olej si připravíme čerstvý anebo si můžeme připravit větší množství Mahá oleje dopředu a pak jej používáme podle potřeby do salátů či na pečenou zeleninu. Nebo třeba i obyčejné topinky potřené Mahá olejem a třeným česnekem jsou vynikající.Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!