Mák je nejen chutný, ale i velmi zdravý. Je to přírodní unikát. Stojí za to ho zařazovat pravidelně do jídelníčku a ve spojení s Hraškou Vanilka vytvoříme zdravou lahůdku. Mák povařením změkne, je jemný, vláčný a šťavnatý. Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Marmeláda pomazánce dodá nakyslou chuť a čokoláda promění tuto pomazánku v opravdovou lahůdku.
V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru mletého máku a soli.
Sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli jiným druhem mléka. Je třeba však počítat s tím, že každé mléko má při vaření jiné vlastnosti.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Mák povařením změkne, je jemný, vláčný a šťávnatý.
Nakonec podle chuti přidáme pikantní marmeládu, čokoládu či rum.Chuť makové pomazánky je jemná, přidáním marmelády či čokolády získáme pokaždé novou chuť.
Vyšleháme ponorným mixerem na hladký krém.
Necháme vychladnout.
Způsob podávání
Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo jako dezert. Ta naše je podávána na kolečku banánu.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!